
اولین جشنواره استانی جم آران استان اصفهان
دبیرجشنواره استانی جم آران استان اصفهان در مصاحبه با دبیرخانه جشنواره ملی جم آران از برگزاری جشنواره استانی در خرداد ماه خبر داد.
مشروح مصاحبه آقای حاجیلو دبیرجشنواره استانی جم آران استان اصفهان:
سال گذشته در خرداد و تیر ماه بود که اختتامیه جمآران در تهران برگزار شد و این باعث شد که ما هم در استان برای جشنواره دوم به میدان بیاییم و آن را از طریق استان پیگیری کنیم که گام اول در سطح شهرستان برداشته شود و ارزیابی صورت بگیرد و ان شاء الله در دومین جشنواره بتوانیم برگزیدگان استانی را معرفی کنیم.
در مورد این که جمآران چیست؟ همانطور که مستحضرید حضرت آقا در 1/3/1398 فرمودند که حرکت عمومی شکل بگیرد که یک پیوست عملیاتی به بیانیه گام دوم انقلاب بود. ما در استان اصفهان به تبع کشور و رفقایی که در ستاد علمی فرهنگی کشور در حال برگزاری بودند، کار کردیم. یکسری رویداد به عنوان رویدادهای قیام معرفی کردند، در این رویدادها در مورد چیستی و چرایی حرکت عمومی و نحوه تحقق آن و تبیین حلقههای میانی صحبت میشد. ما این را در استان اصفهان به عنوان رویدادهای تبیین تا قیام برگزار کردیم. رویداد کشوری به عنوان قیام بود، ما عنوان را رویداد تبیین تا قیام گذاشتیم و حدود 22 رویداد در استان اصفهان برگزار شد که ما شهرستان به شهرستان جلو رفتیم و آنها را بیان کردیم. گفتمانی ایجاد شد که فعالان فرهنگی، مجموعهدارها، کنشگرهایی که فعالیت میکنند با توجه به صحبت حضرت آقا در 1/3/1398 که آن را در رویداد تبیین تا قیام تبیین کردیم، الان بایستی جور دیگری حرکت کنند. این که خودشان باشند و کار را به تنهایی پیش ببرند نبود، باید خودشان را تکثیر کنند. چون این مجموعهها و کنشگرها سابقه کنشگری حتی 10 ساله، 20 ساله یا بیشتر داشتهاند، الان با توجه به سخنرانی حضرت آقا و حرکت عمومی باید بستری را فراهم کند که بقیه افراد و مخاطبینی که قبلاً فقط در مقام استفاده بودند، الان در مقام افاده قرار بگیرند و نقشآفرینی کنند و خودشان کنشگر شوند. این صحبت و گفتمان به وسیله رویدادهای تبیین تا قیام مطرح شد.
یکسری اتفاقات خوبی در فضای مجموعهها رقم خورد، صحبتها را گرفتند و عملیاتی کردند. تجدیدنظری در نحوه کنشگری و فعالیت فرهنگی اجتماعی خودشان داشتند. اما آن اتفاقی که باید و شاید رقم نخورد، در استان اصفهان با این وسعت و با این شهرستانها توقع داشتیم که سرعت لازم که حضرت آقا فرمودند را پیدا نکرد و برایمان محسوس نبود. دنبال این بودیم که راهکار و ابتکاری به میان بیاید و این کار را سرعت بدهد. یکی از همین ابتکارات و سرعتها جمآران بود که سال گذشته در سطح ملی برگزار شد. سعی ما بر این بود که جمآران را در سطح استان و شهرستانها بیاوریم. فقط هم دنبال این نبودیم که فقط جشنواره برگزار شود، دنبال این بودیم که به وسیله جمآران دوباره گفتمان را احیا کنیم. به قول معروف پِتپِت حرکت عمومی و حلقههای میانی مجدد به وسیله جمآران به گوش فعالین فرهنگی و کنشگران برسد.
ما از اوایل دی ماه در موردش صحبت کردیم و جلسات آن در استان اصفهان در ستاد جبهه فرهنگی استان برگزار کردیم. دبیرخانهای را ایجاد کردیم و در مورد زمان و نحوه شروع و این که جشنواره را در چه سطحی پیش ببریم صحبتهایی شد و نتیجه بر این شد که ان شاء الله از 15 اسفند 1403 تا 20 فروردین 1404 ثبتنام و تبلیغات را شروع کنیم.
از قبل هم پیشبینی میکردیم که با توجه به شبهای قدر و روزهای آخر اسفند که همه درگیر عید نوروز و ماه مبارک رمضان هستند، ثبتنام آن چنان که باید و شاید نباشد و همین هم اتفاق افتاد. تا این لحظه در سطح استان 82 ثبتنام داشتیم.
مجدد موج دوم را شروع کردیم و تا آخر فروردین ماه تمدید کردیم. دوباره با رابطین و دبیرهایی که در شهرستان داریم جلسه گذاشتیم که برای شناسایی و ایجاد انگیزه بروند. اگر کسی را میشناسند شخصاً بروند و جمآران را معرفی کنند تا آنان بیایند و ایدهها و راهکارهای خودشان را ثبتنام کنند.
آمار نسبت به شهرستان پایین است، بعید میدانم که بیشتر از 300، 200 تا داشته باشیم، یعنی که اینطور نیست که بخواهیم تا 3000، 2000 در استان اصفهان داشته باشیم. قرار نیست همه مجموعههای فرهنگی و هیأتها و کنشگران ثبتنام کنند. ما دنبال مجموعه و کنشگری هستیم که الان در مقام حلقه میانی است و توانسته است راهکاری برای به میدان آوردن مخاطب و مردمی که کنشگری نمیکردند داشته باشد.
ما حدوداً 1600 محموعه فرهنگی و هیأت در سطح استان داریم، قرار نیست این 1600 تا ثبتنام کنند. قطعاً آمار پائینتری از آنها ثبتنام میکنند. بیشتر دنبال این هستیم که یکسری ایدهها و راهکارها به جشنواره بیاید و بهانهای شود که ما مجدد بتوانیم باب آن صحبت و فرمانی که حضرت آقا در 1/3 داشتند را باز کنیم.
- در رابطه با برگزاری جشنواره توضیحاتی را بفرمائید.
تا پایان فروردین ماه ثبتنام را از طریق لینک جبهه را داریم که در سایت چشم انتظار هست. چشم انتظار سایتی است که متعلق به جبهه فرهنگی اصفهان است. در صفحه چشم انتظار یک لینک داریم که حلقههای میانی و کشنگران باسابقه تا آخر فروردین ماه ثبتنام میکنند و مشخصات خودشان و مجموعهشان و کاری که ارائه کردند را ثبت میکنند. اوایل اردیبهشت ماه، فرآیند داوری و ارزیابی در سطح شهرستان انجام میشود، یعنی اگر در کاشان 20 تا، 30 تا حلقه میانی ثبتنام کردند، دبیر ما و افرادی که رابط ما در شهرستانند به ما کمک میکنند که این ارزیابی و داوری انجام شود. مثلاً الان راهکار مجموعه اجمالی است، کلیّتی را در صفحه اختصاصی جمآران در چشم انتظار ثبت کرده و اجمالی از ایده خودش گفته، عزیزان ما که در شهرستان هستند به صورت مفصّلتر ارزیابی میکنند. مثلاً از 30، 20 تا ممکن است همه آنها بالا بیایند و یا ممکن است تعدادی برگزیده شوند و به جشنواره جمآران استانی راه بیایند. ان شاء الله جشنواره جمآران استانی را که اختتامیه آن یک خرداد 1404 است و حدوداً 46، 45 روز دیگر است، در اصفهان برگزار میکنیم. بعد از آن برگزیدهها به جشنواره ملی میروند که ان شاء الله در تابستان برگزار میشود.